EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия и Иран подготвят обща „енергийна карта”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия и Иран подготвят обща „енергийна карта”

mail16:20 | 13.07.2010прегледи 1136 коментарикоментари 0


Русия формира нова енергийна карта с Иран, съобщи Reuters. Руските газови и нефтени гиганти Газпром, Газпромнефт и Лукойл сключиха споразумение за милиарди долари с Иран, където ще помагат за разработването на местни нефтени и газови находища като засега повечето проекти са на изчаквателен режим заради действащи санкции. 
Официалното подписване на споразумението предстои да се състои в сряда, когато иранският министър на петролната промишленост Масуд Мирказеми ще се срещне с руския енергиен министър Сергей Шматко в Москва, отбелязва изданието, позовавайки се на информация от иранското министерство.
Със споразумението Русия, най -малко, ще подсигури пътя на международните санкции и собственото си желание да поддържа тесни връзки със сериозни нефтени и газови партньори.
По време на срещата ще бъде дискутирано руско - иранското енергийно сътрудничество, както и перспективите за бъдещо развитие.
Русия гласува в подкрепа на прилагане на санкции от Съвета за сигурност на ООН на 9 юни, насочени към банковия и корабния сектор, заради провала на Иран да разсее страховете около ядрената си програма.
„Руските компании правят внимателно проучване на страната в момента, като не възнамеряват да се ангажират с рискова политика и проекти,” отбелязва анализаторът ИК "Тройка Диалог" Валери Нестеров.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165