EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия и Германия - партньори и днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия и Германия - партньори и днес

mail13:46 | 17.08.2009прегледи 527 коментарикоментари 0


Руският президент Дмитрий Медведев и германският канцлер Ангела Меркел се срещнаха миналата седмица в Сочи, за да обсъдят руските инвестиции в германски компании, пострадали от глобалната икономическа криза.
Германският канцлер пристигна в петък в Сочи не само, за да обсъди двустранните инвестиции, пише "Время новостей". След месец лидерите на Русия и Германия ще заминат за Питсбърг, в американския щат Пенсилвания, за участие в срещата на върха на Г-20. По всичко личи, че там Медведев и Меркел ще застанат на обединен фронт при обсъждането на проблемите на международната финансова архитектура, коментира изданието. Неотдавна германският канцлер пое инициативата за приемане на международна харта за устойчиво развитие, която да установи единни правила за регулация на световните пазари с цел да се избегнат нови кризи като сегашната. Медведев подкрепи инициативата. В същото време американската администрация ясно показа, че не е готова с лека ръка да лиши финансовите пазари от възможностите на риска - всеки американец е инвеститор, обясниха от САЩ. Още по-малко пък Вашингтон желае да следва каквито и да било правила,
диктувани отвън, коментира "Время новостей". Интересното е, че срещата на върха на Г-20 ще се състои два дни преди изборите за германския бундестаг и изявата на Меркел на международната арена ще бъде важно за вътрешната политика в Берлин, пише изданието.
В Сочи Меркел заяви, че офертата на канадската компания за производство на автомобилни части Magna и руската банка Сбербанк за купуване на дял от Опел, европейското подразделение на американския автомобилен гигант General Motors, е изключително изгодно предложение, пише "Российская газета". Magna е компания, която е запозната с автомобилната
индустрия и познава ситуацията на пазара. По думите на канцлера фирмата е заинтересована от развитието на Опел. Дмитрий Медведев смята, че тази сделка е изключително важна, защото по време на криза е изгодно да се купуват нови активи, които по-рано са били недостъпни, пише изданието. Москва трябва да инвестира в онези сфери, в които Русия все още няма нормална икономическа активност, за да се подобри икономическата структура в страната, заяви президентът, цитиран от "Российская газета".
Двамата лидери обсъдиха още две важни сделки - покупката на фалиралата германска корабостроителна компания Wadan Yards и на германската технологична компания Инфинеон от представители на бизнеса в Русия, пише "Новие известия". Меркел и Медведев подкрепиха и двата проекта. Германският канцлер изрази надежда, че двете предприятия ще продължат да работят. Очевидно спасяването на корабостроенето и запазването на работните места в отрасъла е изключително важно за Меркел. Все пак корабостроителницата се намира в провинция Мекленбург-Предна Померания - избирателния район на канцлера, коментира "Новие известия".


Тагове: Русия, Германия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189