EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Русия затвори McDonald's

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия затвори McDonald's

mail11:15 | 21.08.2014прегледи 1152 коментарикоментари 0


Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) нареди да бъдат затворени временно четири ресторанта McDonald's в Москва заради "санитарни нарушения", предадоха световните агенции. "Открити са многобройни нарушения на санитарните норми при проверка на заведенията McDonald's в Москва в периода 18-20 август 2014 година", посочи московският клон на Роспотребнадзор, цитиран от Франс прес, уточнявайки, че дейността на четири ресторанта от веригата "е била временно спряна". Роспотребнадзор в руската столица е завел дело срещу четирите заведения за административни правонарушения и е съставил протокол за временна забрана за работа на ресторантите, информира ИТАР-ТАСС. В съобщение на веригата се посочва, че по искане на Роспотребнадзор работа са спрели четири ресторанта, включително първият в Русия - на метро станция Пушкинска, а също заведенията
на адрес Манежен площад, Проспект мир и Свободен проспект. Веригата обяви, че разглежда претенциите на руската служба, за да определи стъпките, необходими за отваряне на ресторантите за клиенти възможно най-скоро, допълва Ройтерс.

Руската служба за защита на потребителите извършва непланирани проверки и в ресторантите от веригата за бързо хранене McDonald's в Свредловска област по жалби на потребители Оплакванията са за качеството на продуктите, продавани в заведенията, както и за нарушаване на санитарното законодателство, съобщи днес ръководителката на местното управлението службата Наталия Лукянцева, цитирана от ИТАР-ТАСС и Ройтерс. По думите й резултатите ще бъдат оповестени скоро. В Екатеринбург (административен център на Свердловска област) има 8 ресторанта McDonald's, според данни на представителството на веригата.

 


Тагове: McDonald's, Русия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg