EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

Русия: Заплатите, зависими от петрола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: Заплатите, зависими от петрола

mail13:38 | 05.05.2016прегледи 934 коментарикоментари 0


Мораториумът върху заплатите на държавните служители и на работещите в държавните предприятия в Русия може да бъде продължен до 2019 г. Същевременно числеността на тези работници може да се намали заради оптимизацията на неефективните програми и учреждения, пише Российская газета.
За това пише в основните социални параметри на прогнозата за социално-икономическото развитие на страната за периода 2017-19 г. Документът, подготвен от министерството на икономическото развитие, е разгледан от руската тристранна комисия по регулирането на социално-трудовите отношения под председателството на вицепремиера Олга Голодец.
Същевременно заплатата на отделни професии в бюджетната сфера ще бъде увеличена – при лекарите, средния и младши медицински персонал, преподавателите във висшите учебни заведения, работниците в сферата на науката и културата.
Що се касае за частния сектор, то там заплатите ще бъдат повишени, но бавно – спирачка за това ще бъде ниската производителност на труда. За периода между 2017-19 г. реалната заплата ще бъде увеличена с 3.8%. Ако това се случи, нивото на заплатите ще достигне до това от 2015 г. Тази цифри ще останат актуални, ако събитията се стекат според сценария на министерството. Той предполага равнище на цените на петрола от около 40 долара на барел, инфлация от около 6.5%.
„Имаме съкращаване на потреблението – това е най-големият проблем. Това е важен фактор, възпрепятстващ развитието на икономиката“, заяви Голодец . „В момента проблемът не е в труда- не може да се развива , защото промишлеността няма потребители“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4474