EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия запазва интерес към Бургас-Александруполис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия запазва интерес към Бургас-Александруполис

mail10:40 | 17.02.2011прегледи 587 коментарикоментари 0


Руската компания "Транснефт" опроверга съобщенията, че акционерите в петроло-провода "Бургас-Александруполис" възнамеряват да закрият проекта, предаде БНР.
Представителят на компанията Игор Дьомин е заявил пред ПРАЙМ-ТАСС, че на утрешното заседание на акционерите в Рим ще се обсъдят задълженията на България и Гърция и варианти за по-нататъшно финансиране на проекта. Ще се разгледа и възможността да се съкрати до минимум персоналът на проектната компания "Транс-Болкан Пайплайн".
България не е получавала официално информация, че Русия планира да се откаже от участие в проекта "Бургас-Александруполис". Това съобщи вицепремиерът Симеон Дянков, който пряко отговоря за проекта от българска страна. България няма да има финансови загуби, дори Русия да се оттегли, а дали страната ни ще участва, ще стане ясно след доклада за въздействието върху околната среда, посочи още вицепремиерът Дянков.
В същото време министър Нона Караджова обясни, че са открити съществени пропуски в екооценката, подготвена от инвеститора. До края на февруари докладът трябва да бъде преработен.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg