EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русия, доволна от цените на петрола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия, доволна от цените на петрола

mail10:35 | 12.04.2019прегледи 777 коментарикоментари 0


Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия и ОПЕК трябва да обсъдят бъдещето на споразумението си за свиване на добива (известно като ОПЕК+) по-късно тази година и допълни, че цените на петрола в момента устройват Москва, информира Ройтерс. ОПЕК и други големи производители на черно злато начело с Русия се договориха да намалят добива си с общо 1,2 милиона барела дневно от 1 януари тази година за шест месеца в опит да възстановят баланса на пазара.

Русия се съгласи да свие производството си с 228 000 барела дневно, но среща затруднения да изпълни ангажимента си. Кирил Дмитриев, един от ключовите представители на руските власти по пакта с ОПЕК, даде сигнал, че Русия ще иска да увеличи добива си на срещата с картела през юни заради по-добрите условия на петролния пазар и намаляването на петролните запаси.

Путин обаче изглежда смекчи тази позиция с думите, че е твърде рано да се прецени дали сделката ще бъде удължена. "Готови сме да си сътрудничим с ОПЕК при вземането на решения. . . но дали ще има съкращения или само оставане на сегашното ниво, не съм готов да кажа", заяви руският държавен глава. Не подкрепяме неконтролируемите повишения на цените, допълни той.

По думите му текущите цени удовлетворяват Русия, която е силно зависима от продажбите на петрол и газ. ОПЕК и партньорите й трябва да се срещнат в края на юни във Виена.


Тагове: петрол, цени, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg