EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия-България с нови 2 чартъра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия-България с нови 2 чартъра

mail18:10 | 12.05.2011прегледи 1381 коментарикоментари 0


И други авиопревозвачи, освен основните два, ще могат да извършват чартъри от Русия до България. Това ще доведе до положителен ефект и ще бъде облекчение за руските туристи, каза в отговор на журналистически въпрос в Русе заместник- министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. В дунавския град той участва в откриването на седмото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе 2011". Маринов обясни, че съгласно спогодбата за въздушните превози между двете страни има назначени превозвачи. Това са българския "България еър" и един руски. Само те са можели да извършват чартъри. Тази година обаче било разрешено и на други авиопревозвачи от Русия да летят до България.
Зам.-министърът припомни, че са съкратени и сроковете за издаване на визи за руски граждани. Допълнително са открити визови центрове, където да се подават документите. По думите на Маринов в летния сезон се очаква увеличение от 10 % на броя на чуждите туристи у нас спрямо миналата година. Основно те ще бъдат от Русия, Германия, Централна Европа и съседните на България страни.
На въпрос дали българинът ще може да си позволи да отиде на море това лято, Маринов отговори положително. Той добави, че хотелиерите предлагат различни отстъпки и екстри за българските туристи, както по отношение на цените, така и по броя на услугите, които безплатно им се предоставят. Българинът ще може да почива на нашето Черноморие, но не трябва да чака последния момент, тъй като различните намаления и отстъпки важат в началото и към края на сезона, а не в основната му част.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg