EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия: 2 млн. души със заплати под жизнения min

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: 2 млн. души със заплати под жизнения min

mail11:35 | 01.11.2017прегледи 9372 коментарикоментари 1


Според официалната статистика 2 милиона жители на Русия получават заплати, по-ниски от жизнения минимум. Това сочат данни на аналитичен център към руското правителство, пише в. "Ведомости". Ако се вземат предвид и другите им доходи, харчени също и за членовете на семействата, броят на работещите бедни в Русия нараства в пъти - близо 12,1 милиона души през 2016 г. или 16,8 на сто от трудоспособното население, изчислява експертът от центъра Владимир Трубин.

Делът на бедните наемни работници и служители в държавния сектор четирикратно надхвърля този в частния сектор, отбелязва изданието.

Положението, при което над 10 милиона работещи в Русия не могат да осигурят достоен живот на себе си и своите семейства, не може да се нарече нормално, изтъква в аналитичният център.

Дори ако работят и други членове на семейството, то най-често си остава бедно, казва Трубин. За да нарасне съществено доходът му, един жител на Русия трябва да придобие нова професия, да получи по-високо образование или да се изсели, а трудовият пазар не предлага достатъчно свободни работни места с по-високо заплащане при запазен професионален статут.

Този значителен дял на бедните сред всички работещи хора е белег за слабостта на средната класа в Русия, посочва експертът от Института за социална политика към Висшето училище за икономика Лилия Овчарова.

Един лекар в Русия например печели средно едва с 20 на сто повече от един шофьор, пише вестникът. Разликата в САЩ е 261 процента, в Германия - 172, и дори в развиваща се Бразилия - 174 процента, подчертава "Ведомости".

Снимка: Архив


Тагове: Русия, заплати
 
Коментари
 
Иван Митев - 01-11-2017 г. 16:38:14

Сега Русия страда от грешка в паричната система. Ако не се допускаше тази грешка Русия нямаше да има сегашните дългове. Все още обществеността не зачита лошото държавно поведение и болезнените злини се уголемяват. Съществуват две възможности: Първа: Продължаване на грешката в паричната система. Запазва се водещата причина за щети. Втора: Прилагане на подобрена парична система. Подсигурен е социален просперитет.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg