EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия & Саудитска арабия ще защитават нефтените пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия & Саудитска арабия ще защитават нефтените пазари

mail10:40 | 07.09.2016прегледи 1400 коментарикоментари 0


Русия и Саудитска арабия се договориха за съвместни, или в сътрудничество с други с други производители на нефт, действия, насочени към поддържането на стабилността на нефтения пазар и обезпечаването на устойчиво ниво на инвестиции в дългосрочна перспектива, предава ТАСС. Това се казва в съвместно заявление на страните, подписано от министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и министърът на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Кралство Саудитска арабия Халед бен Абдел Азиз ал Фалех.
В своето заявление министрите отбелязват наличие на дългосрочни предизвикателства пред страните-доставчици на световния пазар на нефт, към които, в това число се отнася значителното съкращаване на капиталовите разходи за търсене на нови находища, а също така масовата отмяна и отлагане на инвестиционни проекти, което вече е довело до по-валентна и, следователно, неустойчива ситуация на нефтения пазар в дългосрочна перспектива, както за производителите, така и за потребителите.
„Отчитайки гореизложеното министрите отбелязаха особената важност на конструктивния диалог и тясното взаимодействие между най-големите страни-производители по целите за поддържане на стабилността на пазара на нефт и обезпечаването на устойчиво ниво на инвестиции в дългосрочна перспектива. В тази връзка министрите се договориха да действат съвместно или в сътрудничество с други производители на петрол“, се казва в заявлението.
Освен това, министрите се договориха да продължават консултациите за ситуацията на нефтения пазар и да създадат съвместна мониторингова работна група, която ще следи фундаменталните показатели на пазара на нефт и ще изработва препоръки по мерки и съвместни действия за обезпечаването на стабилността и предсказуемостта на пазара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1130