EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русия:$50 млн. награда за ударения самолет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия:$50 млн. награда за ударения самолет

mail13:35 | 17.11.2015прегледи 1322 коментарикоментари 0


Награда от 50 милиона долара е обявена за информация за хората, свързани с взрива на борда на руския самолет, разбил се в Египет, съобщи ТАСС. Агенцията цитира пресцентъра на Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия .
Разследването на причините за катастрофата на самолета на авиокомпания "Когалимавиа", излетял на 31 октомври от египетския курорт Шарм ел Шейх на път за Санкт Петербург и катастрофирал двайсетина минути по-късно на Синайския полуостров, установи, че самолетът се е разбил вследствие на задействане на взривно устройство. Случилото се е квалифицирано като терористичен акт.
Шефът на ФСС Александър Бортников е информирал късно снощи руския президент Владимир Путин, че по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност от 1 кг в тротилов еквивалент и в резултат на това самолетът се е "разпаднал" във въздуха. Всичките 224 души, намирали се на борда, загинаха.
Според руските експерти при експлозията самолетът се е разцепил във въздуха и това обяснява защо отломките от фюзелажа са се пръснали надалеч.
Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.
"Убийството на наши хора в Синай е сред най-кървавите престъпления по броя на жертвите. И ние няма да изтрием сълзите от душите и сърцата си. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците", увери руският държавен глава.
Ударите на руската авиация в Сирия трябва да бъдат засилени и "престъпниците да разберат, че възмездието е неизбежно", заяви Путин, като възложи на министерството на отбраната и на генералния щаб да подготвят "съответните предложения".
Президентът на Русия възложи на външното министерство да потърси съдействие от "всички партньори" на федерацията "в издирването и наказването на престъпниците". "Разчитаме на всички наши приятели", каза той.
Руският лидер увери: "Ще действаме според чл. 51 от устава на ООН, който предвижда за държавите право на самоотбрана".
По думите на Путин "всички, които се опитат да съдействат на престъпниците, трябва да знаят, че последиците от опитите за подобно укривателство ще легнат изцяло на раменете им".

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg