EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русе променя цената на тротоарното право

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе променя цената на тротоарното право

mail11:10 | 11.09.2020прегледи 645 коментарикоментари 0


На работна среща между местната управа и представителите на ресторантьорския и хотелиерския бизнес беше обсъдено предложението на Община Русе за изменение на Наредба 16 в частта, определяща цените за разполагане на маси и столове пред обектите за хранене и развлечение, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Срещата се състоя по инициатива на кмета на Община Русе Пенчо Милков и зам.кмета по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, след като в периода за обществено обсъждане на измененията в наредбата при тях са постъпили 2 предложения със становища от заинтересованите страни. В разговора взеха участие още общинските съветници Пламен Рашев и Веселин Велчев и експерти от дирекция „Управление на собствеността“.

Общинските служители бяха категорични, че входираните промени са с цел актуализация, тъй като цените не са обновявани от 2008 година и в момента са далеч под тези в областни градове, като например Плевен, Габрово и Варна.

От разговора стана ясно още, че представителите на бизнеса ще работят съвместно с общинската управа за откриването на работещо и за двете страни решение, и изразиха желание за внасяне на изменения и в други части от Наредба 16.

„С моя екип искаме да наложим нов модел на работа и винаги ще търсим диалог със заинтересованите страни при взимането на важни решения. Отворени сме за вашите предложения към Наредба 16 и цялостния ни начин на работа“, заяви Милков в хода на срещата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg