EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русе: Пристанище "Пристис" на концесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе: Пристанище "Пристис" на концесия

mail14:10 | 16.01.2018прегледи 8944 коментарикоментари 0


Договор за предоставяне на концесия за пристанище за обществен транспорт с регионално значение "Пристис" е подписан между община Русе и "Порт Пристис" ООД-Русе. Това съобщиха от кметството в крайдунавския град.
Концесионерът се задължава да управлява, поддържа и модернизира пристанището със свои средства, да управлява обществената услуга, като извършва пристанищни услуги по обслужване на пътници, понтонни и морско-технически услуги за срок от 35 години.
Преките икономически ползи за общината са свързани с получаването на концесионни плащания и инвестиции в публичната общинска собственост. В инвестиционната програма, включваща инвестиции за модернизиране на пристанище "Пристис" през целия срок на концесията, е предвидено и оборудване на седем от корабните места със собствени на концесионера понтони, както и разполагане на плаващ басейн.
Предвидени са и инвестиции за рехабилитация на кейови стени, открити площи, тротоари, пътища, ел. мрежи, външно осветление, водопровод и канализация, а също и за възстановяване на дълбочините пред корабните места в зоната на оперативната акватория.
С предоставянето на общинското пристанище на концесия ще се създадат условия за увеличаване на обема на корабите и пътниците, повишаване на използвания потенциален капацитет на пристанище "Пристис", въвеждане на нови услуги, рехабилитация и подобряване на пристанищната инфраструктура и създаване на предпоставки за развитие на водния транспорт като най-евтин и екологично чист.
/МХ/

 

Добричка община, 11 януари /Юлияна Христова, БТА/
Инвестиционната програма на община Добричка за 2018 година надхвърля 3 351 000 лева, съобщи кметът Тошко Петков.
Сред обектите, в които ще бъдат вложени най-много средства, е язовир "Смолница-2", чиято стена е в тежко състояние и трябва да се реконструира. Повече от 220 000 лева са осигурени за ремонт на изпускателя, за да започне изграждането на отводнителен канал след язовирната стена, както и за отчуждаването на имоти на тази територия, е записано в програмата. С възстановяването на язовирната стена и изграждането на канала ще се осигури безпрепятствено намаляване на нивото и отвеждане на водата към близката река.
Около 30 000 лева ще бъдат вложени и за изготвяне на проект за удълбочаване на преливника и за самите строителни работи на язовир "Алцек", се предвижда още в инвестиционната програма.
През годината се планират и ремонти на редица обществени сгради - училища, детски градини, читалища, кметства, както и на уличната мрежа в селата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg