EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе: Отнети лицензи на два данъчни склада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе: Отнети лицензи на два данъчни склада

mail12:05 | 10.04.2018прегледи 3259 коментарикоментари 0


Агенция "Митници" е отнела и прекратила лицензите на два данъчни склада на лицензиран складодържател в Русе. Това съобщиха от митницата.
Действията са свързани с влязло в сила наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция от 29 165,06 лева на русенската рафинерия.
"Извършеното нарушение е тежко", обясняват от митницата.
Наказателното постановление е от септември 2016 година. То е въз основа на акт за установяване на административно нарушение по описа на русенската митница от април същата година. При анализ чрез системата БАЦИС (Българската aкцизна централна информационна система) и извършени допълнителни проверки митничарите установяват, че са нарушени процедурите по доставка на повече от 24,5 тона гориво за отопление, обложено с акцизна ставка 50 лева, спрямо действащото към момента на доставките законодателство. За пратки от първата половина на 2015 г. е установено, че са доставени на различен получател от отбелязания в документите - т.е. лицензираният складодържател не разполага с надлежни документи, които да позволяват горивото да се обложи с намалена ставка.
Наказателното постановление е влязло в сила на 28 март тази година, след като е потвърдено от две съдебни инстанции - Районен и Административен съд.
От митницата обясняват, че решенията, с които се отнемат и прекратяват лицензите, подлежат на предварително изпълнение. Те могат да бъдат обжалвани в 14-дневен срок пред Административния съд в Русе.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157