EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе обновява градския си транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе обновява градския си транспорт

mail13:04 | 27.04.2023прегледи 1200 коментарикоментари 0


Двадесет и четири употребявани автобуса закупи общинското дружество "Общински транспорт Русе". Първите превозни средства ще се включат в градската транспортна мрежа от 1 май тази година и ще обслужват четири автобусни линии, съобщи изпълнителният директор на "Общински транспорт Русе" Александър Георгиев. 

Целта е общинското предприятие да предоставя по-качествени транспортни услуги, което ще позволи прекратяване на договорите с частните фирми и превръщането му в единствен превозвач.
Георгиев обясни, че автобусите са в много добро техническо състояние. Те са били част от автопарка на общински оператор в Брюксел, Белгия. 

Автобусите са нископодови, с две врати и с дължина от 12 метра. Климатизирани са и разполагат с рампа за инвалиди. Капацитетът им е 32 седящи места и 40 правостоящи. Разполагат с информационната система с три екрана от външната страна на превозното средство и един двустранен информационен дисплей в салона. Автобусите ще бъдат въвеждани в експлоатация поетапно. 

Георгиев обясни, че през тази година се очаква да бъдат доставени и 15 нови тролейбуса. Те са част от голям европроект "Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт - електробуси и тролейбуси за Община Русе". Той е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", а общата му стойност е 46 770 000 лева.

Очаква се първите возила да бъдат доставени през лятото. Те ще се движат изцяло с електроенергия и гарантират нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени. По същия европроект вече са доставени 20 нови електробуса, които са от година в експлоатация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg