EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе: Нов паркинг, пръстови тестове в болници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе: Нов паркинг, пръстови тестове в болници

mail13:45 | 12.08.2016прегледи 750 коментарикоментари 0


Открит е нов подземен паркинг на две нива в централната зона на Русе, съобщиха от общинската администрация. Паркингът се намира в парцела на Доходното здание - паметник на културата с национално значение. За изграждането на обекта община Русе е инвестирала 630 хиляди лева собствени средства. Паркингът събира 60 автомобила - по 30 на всяко ниво. Работи денонощно. Две светещи табла указват колко са свободните места за паркиране.
Доходното здание е от 1897 година. Проектът е на архитекта Паул Бланк от Виена. Строителството тогава е водено от инженер Георг Ланг. Сградата е в стил "Неокласицизъм" и е първата у нас, построена по архитектурен проект, премиран чрез конкурс, сочат историческите справки.
 

От началото на експерименталното внедряване на пръстовите идентификатори в Русенската многопрофилна болница за две седмици е извършена първоначална регистрация на над 60 пациенти и са отразени над сто събития, свързани с медицинските дейности. Това отчитат от здравното заведение.
Оценката в болницата е, че пилотното внедряване на системата за уникален идентификационен номер (УИН) протича успешно в три отделения. При експлоатацията няма възникнали сериозни проблеми, които да пречат на работата на служителите на лечебното заведение или на приемането и лекуването на пациенти. Според медиците този метод улеснява процеса на работа като спестяват техническо време за обработка на документация.
Целта на тестването на системата е по-бързото установяване и изчистване на възникналите в процеса на въвеждане грешки.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151