EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рупърт Мърдок блокира Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рупърт Мърдок блокира Google

mail16:56 | 09.11.2009прегледи 873 коментарикоментари 0


Рупърт Мърдок заяви, че ще премахне  всички материали, публикувани в притежаваните от него медии, от Google индекса за търсене на публикации, пише днес британското издание Guardian. Крайната мярка, която Мърдок възнамерява да предприеме, цели да принуди хората да платят, за да четат публикуваните online материали.
В интервю за Sky News Australia медийният магнат коментира, че притежаваните от него печатни и други медии- сред които са Jhe Sun, The Times and The Wall Street Journal, ще блокират Google опциите за претърсване на тяхното съдържание, веднага след като бъде окончателно приета стратегията - потребителите да заплащат определени суми, за да четат публикувани материали. 
През последните месеци Мърдок и неговите заместници активизираха особено ожесточено войната с Google, обвинявайки най- голямата интернет търсачка в нарушаване на авторските права, чрез своите Google News pages.
На въпрос, защо служители на News Corp не са премахнали сайтовете си от индекса за търсене на Google, което е проста техническа операция - Мърдок заяви, че този ход предстои.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg