EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Румънски град се бори за топ дестинация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънски град се бори за топ дестинация

mail16:40 | 11.02.2022прегледи 1235 коментарикоментари 0


Западнорумънският град Орадя е единственият град в Румъния, номиниран в европейски конкурс за титлата "Най-добра европейска дестинация за 2022 г.", организиран от известна платформа за насърчаване на туризма и европейската култура, като гласуването ще продължи още три дни, съобщи в понеделник Асоциацията за насърчаване на туризма в Орадя и в региона (АНТОР), предаде Аджерпрес.

Конкурсът е организиран от EuropeanBestDestinations.com, най-посещавания уебсайт за туризъм в Европа, в партньорство с мрежата EDEN на Европейската комисия и медийни партньори като американското списание "Форбс" (Forbes) и "Конде Наст Тревълър" (Conde Nast Traveler).

Няколко фактора, които поставят Орадя на върха на туристическите дестинации, които трябва да се видят и изживеят в Европа, са в основата на избора й: архитектурните чудеса в стил Ар Нуво, една от най-красивите средновековни крепости - цитаделата на Орадя, както и рай от термални води.

"Орадя е цъфтящ град, град на отмората и здравето. Всичко това прави Орадя един #SlowLivingCity, който туристите откриват и в който се завръщат с привързаност. За нас е чест и сме щастливи да бъдем сред най-добрите европейски туристически дестинации през 2022 г. Тази номинация ни дава увереност, че

Орадя ще се радва на още повече туристи, които че открият нейните архитектурни и исторически чудеса. Посетителите ще открият тук един уютен, свеж и пълен с живот град. Очакваме ви в Орадя и обещаваме, че ще имате всичко необходимо за едно незабравимо изживяване в Ар Нуво столицата на Румъния!", казва Алина Тойе, изпълнителен директор на АНТОР.

Според презентацията в EuropeanBestDestinations.com, Орадя е "град, който в пълна степен се наслаждава на всеки сезон и излъчва живителна енергия сред изненадващ архитектурен пейзаж, което го прави една от най-известните дестинации в региона за бавен, свободен от стрес туризъм".

Наред с Орадя са номинирани 19 туристически дестинации в цяла Европа. Това са Грац и Виена в Австрия, Истанбул в Турция, Лондон в Обединеното кралство, Амалфийското крайбрежие и Рим в Италия, остров Крит и Атина в Гърция, Пловдив в България, Амиен във Франция, Люцерн в Швейцария, Лахти във Финландия, Льовен в Белгия, Любляна в Словения, Прага в Чехия, Бавария в Германия, Марбела в Испания, Клоунакилти в Ирландия и Неймеген в Нидерландия.

През юни 2020 г. същата туристическа платформа обяви Орадя за една от най-безопасните туристически дестинации в контекста на пандемията от коронавирус (Europe Safest Destinations 2020), след като властите и операторите на местата за настаняване наложиха серия от мерки да предотвратят разпространението на вируса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg