EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния строи апартаменти за млади и военни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния строи апартаменти за млади и военни

mail10:50 | 09.09.2010прегледи 1006 коментарикоментари 0


Хиляда и петстотин апартамента, по проект на Националната агенция за жилищата в Румъния, ще бъдат построени до март 2011 година във втори район на столицата Букурещ, информира днес агенция Аджерпрес.

Цената на апартаментите, повечето от които са гарсониери или с две стаи, е 341 евро за квадратен метър, плюс ДДС. Комплексът включва детска градина и 750 паркоместа.

Националната агенция за жилищата в Румъния бе създадена през 1998 година и в момента е подчинена на министерството на регионалното развитие и туризма. Агенцията се занимава основно със строеж на жилища, предназначени за отдаване под наем на млади хора и строеж на жилища за млади хора, специалисти, които отидат да работят в провинцията в рамките на стартиралата тази година програма "Възраждане на румънското село".

Половината от 1500-те апартамента, които предстои да бъдат построени, ще бъдат предназначени за министерството на отбраната, а останалите - за кметството.

Министърът на регионалното развитие и туризма Елена Удря съобщи също, че предстои ведомството й да стартира най-големия жилищен проект в 5 и 6 район в Букурещ върху площ от 186 хектара.

"Заедно с министъра на отбраната ще стартираме най-големия жилищен проект в Букурещ, в райони 5 и 6. Ще имаме 186 хектара, където ще построим един малък град с училища, детски градини", каза Удря.

Удря допълни, че министерството разполага с 500 милиона евро за строеж на жилища по програмите на Националната агенция за жилищата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg