EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния повтаря грешките на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния повтаря грешките на Гърция

mail09:49 | 08.03.2010прегледи 715 коментарикоментари 0


Имотни акули захапаха най-големия парк в румънската столица, пише днес вестник "Журналул национал" и допълва, че седем хектара от парка Херъстръу в Букурещ са преминали в частни ръце срещу сумата от милион и половина долара. В момента в Апелативния съд в Букурещ се води дело за това как зелени площи са преминали в частна собственост, а утре трябва да бъде произнесена присъдата.
Само два от обещаните 30 километра от магистралата Букурещ-Плоещ са асфалтирани миналата година, пише днес вестник "Ромъния либера". Изданието припомня, че членове на правителството обявиха в началото на 2009 година, че до есента на същата година ще бъдат асфалтирани 30 километра от участъка от магистралата, чието откриване се отлага вече трета година поред. Асфалтирани досега обаче са само два километра, доста често посещавани от официални лица и пресата. Магистралният участък няма да бъде готов и през 2010 година, пише вестникът и допълва, че премиерът Емил Бок ще може да го открие през 2012 година според най-новите планове.
"Румъния повтаря финансовата рецепта, която унищожи икономиката на Гърция", отбелязва днес вестник "Евениментул зилей" и допълва, че фискалният модел, довел Гърция до прага на унищожението - огромни разходи "на вересия" за заплати и пенсии, прилича изумително на това, което се случва в Румъния от 2007 година насам.
От 2007 до 2009 година бюджетният дефицит на Румъния се е утроил от 2,5 на 7,5 на сто. Решението за увеличение на пенсиите през 2007 година повиши държавните разходи с над десет милиарда леи за година. Заплатите в държавния сектор възлизат на около 27 на сто от всички бюджетни разходи, а в рамките на три години броят на чиновниците в Румъния е нараснал с над 200 хиляди, при положение, че заплатите са се удвоили, пише вестникът. 
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg