EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния не може да замени България в Южен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния не може да замени България в Южен поток

mail15:16 | 09.04.2010прегледи 891 коментарикоментари 0


Румъния вече не може да заеме мястото на България в проекта по изграждането на газопровода Южен поток, но към нея може да бъде построено разклонение или по море, или през територията на България. Това заяви пред журналисти днес президентът на Газпром Алексей Милер, съобщава РИА Новости.
„Румъния заяви своя интерес, като става дума за това да бъде направено разклонение към страната по море или през България. Това все още е на етап предложение,” коментира Милер, отбелязвайки, че преговорите с България вървят успешно и реализацията на проекта е по график.
Той допълни още, че междуправителственото споразумение с Австрия по присъединяване към Южен поток е в напреднал стадий и вероятно ще бъде подписано през април.
Милер припомни, че по план Южен поток трябва да бъде завършен в края на 2015 г.
„Сега сме 2010 г., което означава, че остават по - малко от шест години до началото на доставките на газ по тръбата, което прави графика изключително съкратен,” коментира още управляващия в Газпром. Той напомни още, че газопроводът е планиран да премине през България, Сърбия, Унгария, Словения до Италия, като е възможно да се направят разклонения от Унгария към Австрия и от България към Гърция, отбелязва РИА Новости.


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg