EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния изостава от България в развитието на туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния изостава от България в развитието на туризма

mail12:22 | 12.03.2010прегледи 858 коментарикоментари 0


Румъния изостава с около осем години от България в развитието на туризма и привличането на чужди инвеститори. Това е мнението на Детлеф Хьоне, мениджър в германския туристически гигант ТУИ за България, Румъния и Мароко, цитирано от румънската агенция Медиафакс и агенция Фокус. България постигна значителен напредък след приватизацията, казва Хьоне, като добавя, че Румъния все още не може да привлече чужди инвеститори и изостава с около осем години от България по отношение на развитието на туризма.
Според мениджъра Румъния може да бъде популярна туристическа дестинация, но в момента не успява да представи офертите си и не е могла да се възползва от това, че беше европейска културна столица през 2007 г., когато трябваше да използва възможността да рекламира туристическите си атракции. Друг проблем на Румъния според Хьоне е летният сезон, който е твърде кратък, а чуждите инвеститори искат да развиват бизнес поне за шест месеца, а не да инвестират в румънския туризъм.
През 2006 г. ТУИ прекрати полетите си до Румъния и извади от каталозите си всички дестинации за Румъния заради лоши условия за настаняване, високи хотелски цени, твърде шумни и мръсни курорти, отбелязва румънската агенция.
ТУИ, един от водещите в света туроператори, ще възобнови дейността си в Румъния тази пролет с чартърен полет от Мюнхен до румънското Черноморие, което ще стане от 18 май.
Генералния мениджър на ТУИ Румъния Тим Гросе каза неотдавна, че бюджетът, отпуснат за представяне на Румъния като туристическа дестинация в размер от 5 млн. евро за 2010 г. , не е достатъчен, за да се постигнат задоволителни резултати.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg