EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Румъния започва газопровода с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния започва газопровода с България

mail08:15 | 25.03.2018прегледи 6374 коментарикоментари 0


Румънското министерство на енергетиката е издало решение, което позволява започване на строителите дейности за изграждане на газопровода БРУА, който ще свързва България, Румъния, Унгария и Австрия, съобщава информационният сайт Зиаре, позовавайки се на прессъобщение на институцията, пише БТА.

Тази стъпка дава възможност на румънския оператор на газопреносната мрежа Трансгаз да започне дейностите по строежа на новия газов коридор. В съобщението се отбелязва, че компанията Трансгаз е изпълнила всички необходими условия за осъществяването на този европейски газопровод.

"Чрез проекта БРУА Румъния ще може да експлоатира огромния си потенциал от залежи на природен газ в Черно море и по този начин ще се превърнем във фактор за енергийната сигурност в тази част на Европа", заяви министърът на енергетиката Антон Антон.

Първата фаза от проекта предвижда изграждане на газопровод с дължина 479 километра от Подишор (в югоизточния окръг Констанца) до Рекаш (в западния окръг Тимиш) и се очаква да бъде завършена до 2019 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg