EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния дава 17 млрд. евро за наводнения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния дава 17 млрд. евро за наводнения

mail11:41 | 12.08.2010прегледи 519 коментарикоментари 0


Въпреки икономическите трудности Румъния ще похарчи за защита от наводнения 17 милиарда евро в близките 25 години, съобщи ИТАР-ТАСС.  Тези средства са предвидени в  Националната стратегия за управление на рисковете  при наводнения, която утвърди вчера румънското правителство.
Стратегията предвижда осъществяване на мерки за защита от наводнения,  благодарение на които площта на териториите, застрашени от това природно бедствие, трябва да бъде намалена с 60 процента. 
Около една трета от тази сума ще дойде от държавния бюджет, останалите  средства ще бъдат привлечени от външни кредити, европейски и други екологични фондове, заяви пред журналисти  министърът на околната среда  Ласло Борбей.
През юли правителството на Румъния се обърна към Европейската комисия с молба да окаже помощ за отстраняването на последствията от летните наводнения, щетите от които възлязоха на около половин милиард евро. Заради проливните дъждове извиращите от Карпатите реки Сирет и Прут, а също прелелият Дунав наводниха над 7000 къщи, разрушиха стотици километри пътища  и унищожиха стотици хиляди хектара селскостопански площи. Стихията отне живота на 25 души и принуди десетки хиляди жители да напуснат домовете си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg