EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния губи €1 млрд. от еврофондове?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния губи €1 млрд. от еврофондове?

mail13:45 | 24.07.2012прегледи 397 коментарикоментари 0


Румъния може да загуби еврофондове на стойност един милиард евро заради факта, че настоящото правителство не е успяло да изпълни редица условия за продължаване на финансирането на текущите програми. За това алармира отстраненият президент Траян Бъсеску в предаване по телевизия Б1 ТиВи, предаде Аджерпрес.
"Откакто дойдоха тези хора преди два месеца трябваше да бъдат изпълнени определи условия за продължаване на финансирането по всички програми. Те не не направиха нищо. Тази година рискуваме оттегляне на около един милиард евро от квотата, която се полага на Румъния", заяви Бъсеску.
Той посочи, че всяко министерство ще загуби по 300 милиона евро с изключение на министерството на регионалното развитие и туризма, което в периода, когато беше ръководено от бившия министър от Демократично-либералната партия Елена Удря, еуспяло да привлече средства "в ритъм, различен от този на останалите министерства".
"Това са пари, които трябваше да получим от Европейския съюз, трябваше да ги използваме до края на тази година и оценките показват, че ще бъде много трудно да ги използваме", посочи Бъсеску.
По думите му не може да се очаква в скоро време възстановяване на стабилността на националната валута, тъй като за тази цел е необходима политическа стабилност в страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg