EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рублата поевтинява трети ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рублата поевтинява трети ден

mail14:38 | 13.10.2016прегледи 2106 коментарикоментари 0


Рублата се обезценява за трети пореден ден, като тя е на път да отбележи най-дългата губеща серия от 6 седмици насам, след като спадът в цените на петрола и нарастващите спекулации, че Федералният резерв ще повиши лихвените проценти до декември, понижават интереса към руските активи, пише Bloomberg.

Валутата поевтинява с 0,6% до 63,3725 рубли за долар. За последните три дни понижението е от 2,1%, което е най-дългия период на спад от 1 септември. Облигациите поскъпват, като доходността по петгодишните книжа се понижава за осми пореден ден до 8,74%. 

Първоначалната еуфория около готовността на ОПЕК за намаляване на добива, която доведе до ръст на рублата, сега се понижава, след като индивидуални членове на ОПЕК започнаха да обсъждат своите собствени планове за ограничаване в опит да се облекчи пренасищането, което доведе до спад на цените от 2014 г. насам.

Активите на развиващите се пазари също поевтиняват днес, след като протоколът от заседанието на ФЕД, публикуван в сряда, даде ясен сигнал, че Федералната комисия за отворените пазари е готова да повиши лихвите до края на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg