EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Р.Статков:Източването на "Булгартабак" планирано

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Р.Статков:Източването на "Булгартабак" планирано

mail06:45 | 24.06.2014прегледи 1274 коментарикоментари 0


Компанията, която преди три години купи "Булгартабак", не е имала възможностите на стратегически инвеститор. Това обяви Руси Статков - член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация. В предаването "Неделя 150" Статков заяви, че целта е била източване на "Булгартабак" и нарече това "добре организирана от определени кръгове дейност":
Имаше верига, която водеше до голяма руска банка, която и до ден днешен продължава да е голяма и силна, която се свърза и с Корпоративна банка сега. Но не на последно място, условията на договора бяха преработвани и по същество купувачът получи едно дружество, в което до този момент държавата, особено последната година, беше осъществила инвестиции за над 60 милиона лева, а той пое ангажимент за много малко инвестиции. Второ - гаранции във връзка с поминъка на хората за изкупуване на тютюн и така нататък, бяха намалени санкциите при неизпълнението им, неща, които, за мен поне, показваха посока на една друга тенденция, именно, тези, които купуват "Бултартабак", изключително да спечелят, и то огромни пари.
Статков заяви, че още тогава е информирал ръководството на БСП за съмненията си по тази сделка:
Изпълнителното бюро беше информирано на няколко пъти за условията и параметрите на договора. Това, което като общо становище беше, че законът трябва да бъде спазен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg