EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

РСМ България протестира пред КФН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РСМ България протестира пред КФН

mail12:11 | 26.09.2016прегледи 825 коментарикоментари 0


РСМ България категорично не може да се съгласи с аргументите на Комисията за финансов надзор да изключи компанията от списъка на независимите външни проверяващи на застрахователи и пенсионни фондове и да отмени решенията си, с които го назначава за проверяващ експерт на осемнадесет такива дружества, поради което ги обжалва. Ние не познаваме практиката на Комисията, но останахме шокирани от начина на оповестяване на нейните решения – разбрахме, че сме отстранени от медиите. Това се казва в съобщение на компанията.

Комисията за финансов надзор (КФН) изключи "РСМ БЪЛГАРИЯ" ООД от списъка на независимите външни проверяващи на застрахователи и пенсионни фондове. "РСМ България" работи с клиенти като "Еврохолд", "Химимпорт", "Алианц", "Бул инс", общо 15 застрахователи, 3 пенсионни компании, които управляват 9 пенсионни фонда.

Ето още какво се отбелязва от компанията: Ние не бяхме уведомени от страна на КФН за започналите процедури, не са ни искани обяснения. Независимо, че на 7 септември получихме по имейл официалните решения на КФН, ние все още нямаме никаква информация относно проведеното така наречено „разследване“ срещу нас. Не знаем кой го е провеждал, нямаме и информация за заключенията, както и нямаме предоставени доказателства или информация относно тези заключения. Все още не знаем какви точно са неистинските данни, за които сме обвинени, нито какъв е начинът, по който са установени.

Ние не знаем кога е започнала проверката, по чия инициатива и от какво е предизвикана, допълват от РСМ България. Не ни е дадена възможност да отговорим на твърденията, нито да посочим доказателства, които биха ги оборили.

Атаката срещу дружеството ни започна още от първия ден, в който се разбра колко компании са избрали РСМ България за проверяващ експерт. Много се изписа в пресата, имаше коментари относно капацитета ни, включително явни спекулации с фамилното име на управляващия партньор. Независимо от това, ние започнахме да работим по проектите. Не сме имали забавяне в подаването на изискваната по методология информация. Изпълнението на работата в проверките на 9-те фонда и 15-те застрахователни компании достигна над 50%, а за някои дружества и повече. Гарантираме за качеството на изпълнението на ангажиментите до момента на отстраняването ни, казват от РСМ България.Това се казва още от компанията.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg