EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Роснефт и PDVSA правят обща компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роснефт и PDVSA правят обща компания

mail15:45 | 02.08.2016прегледи 1526 коментарикоментари 0


Руската петролна и газова компания „Роснефт“ и държавната компания на Венецуела PDVSA подписаха редица споразумения за сътрудничество, свързани със стратегически планове за инвестиции в областта на добива на природните горива. Един от документите предвиджа създаването на съвместна компания за доставка на природен газ, пише вестник „Коммерсант“.
Пакетът от документи, които бяха парафирани, включва още споразумение за доставка на петрол и петролни продукти. Заедно с това е бил подписан и текст, който предвижда обучение на венецуелци в руски университети.
„Сключихме стратегическо споразумение с „Роснефт“, което включва привличане на инвестиции в страната за 20 млрд. долара“, заяви венецуелският министър на петрола Еулохио дел Пино, който оглавява и компанията.
Политическата криза в латиноамериканската държава, която е сред най-близките партньори на Москва в региона, може да засегне интересите на руския бизнес. През март опозицията в Каракас настоя за парламентарно разглеждане на сделката между PDVSA и „Роснефт“, припомнят от редакцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg