EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Роснефт и Chevron търсят нефт в Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роснефт и Chevron търсят нефт в Черно море

mail18:27 | 17.06.2010прегледи 1200 коментарикоментари 0


Руската петролна компания Роснефт и американската Chevron подписаха споразумение за разработка на петролни находища в шелфа на Черно море с инвестиции за 1 трилион рубли (1 долар = 31,1854 рубли), предаде ИТАР-ТАСС.
Подписите под документа бяха поставени в присъствието на руския премиер Владимир Путин, който изрази надежда, че  американската компания ще участва в геоложките проучвания, съблюдавайки високи екологични стандарти. 

Същевременно продължава деловата активност на друга руска компания – Газпром. Генералният директор на руския енергийния гигант Алексей Милер  се срещна с македонския президент Иванов, предаде агенция МИА.
Между двете страни ще бъде подписано споразумение за клиринговия дълг, което ще даде възможност за развитие на сътрудничеството между Македония и Русия в областта на енергетиката. Със споразумението, което трябва да бъде подписано в събота, ще бъдат създадени условия "Газпром" да участва в изграждането на газопроводна мрежа в Македония. Включването на Македония във важния международен транзитен коридор "Южен поток" с възможност за изграждане на клон на газопровода през територията на Македония бе другата важна тема на срещата.
Готовността на двете страни за реализация на проектите бе потвърдена с уговорката експертни екипи на "Газпром" и македонското правителство веднага да започнат съгласуването на техническите детайли.
Газпром и Румъния вчера са обсъждали въпроса за възможно участие на Румъния в газопровода Южен поток, предаде Аджерпрес.
Според съобщението двете страни са се споразумели в рамките на няколко месеца да бъде извършен техническо-икономическия анализ за изграждането на територията на Румъния на транзитен маршрут на газопровода Южен поток, както и създаване на подземно хранилище на територията на Румъния в рамките на същия проект. Осъществяването на общи проекти на Газпром с Ромгаз и Трансгаз може да гарантира енергийното обезпечаване на милиони потребители, отбелязват двете страни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165