EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Росатом с нова поръчка в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Росатом с нова поръчка в Китай

mail13:00 | 12.08.2014прегледи 923 коментарикоментари 0


Руската държавната корпорация Росатом получи ново предложение от Китай за изграждането на атомна електроцентрала в континенталната част на страната. Това съобщи пред журналисти директорът по капиталовложенията на държавната корпорация Росатом Генадий Сахаров, съобщи пресслужбата на компанията.
"Сега получихме ново предложение от Китай. По-скоро това ще бъде нова АЕЦ с два блока в Харбин, провинция Хейлунцзян", каза Генадий Сахаров, като допълни, че скоро представители на Росатом ще отпътуват за Китай за оценка на площадката. Мощността и типа на енергоблоковете, а също и тяхното количество ще бъдат определени след изучаване на площадката и преговори, уточни Сахаров.
Росатом сега изгражда 3-и и 4-и блокове на Тянванската АЕЦ и обсъжда възможното изграждане на още четири блока. До момента Китай не е изграждала атомна централа в континенталната част на страната.
Русия вече предаде за експлоатация първите два блока на Тянванската АЕЦ. Изграждането на 3-ти енергоблок беше започнато в края на 2012 година. Според плановете, новите блокове на Тянванската АЕЦ трябва да бъдат пуснати в експлоатация до края на 2017 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg