EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Росатом представя малки АЕЦ в Дубай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Росатом представя малки АЕЦ в Дубай

mail13:05 | 30.11.2023прегледи 887 коментарикоментари 0


Руската държавна корпорация „Росатом“ ще представи базови решения за наземни и плаващи АЕЦ с малка мощност по време на най-важната годишна климатична среща на ООН, която започва в Дубай.

28-мата глобална Конференция на ООН за изменение на климата, по-известна като COP, ще се проведе в Обединените арабски емирства между 30 ноември и 12 декември.

На форума експерти на „Росатом“ ще презентират проекта за АЕЦ с малка мощност, който се изгражда в Република Саха (Якутия) и ще демонстрират производството на оборудването за тези централи.

Участниците в COP28 ще направят виртуална техническа обиколка на единствената в света плаваща АЕЦ „Академик Ломоносов“, която е в експлоатация в най-северния град на Русия – Певек в Чукотка. Всичко ще се предава в официалните страници на „Росатом“ в социалните мрежи.

На 8 декември в павилиона на Русия в официалната „синя“ зона на COP28 започва „Денят на атома за бъдещите поколения“, по време на който представители на корпорацията и редица международни експерти ще споделят вижданията си за ролята на атомните технологии за осигуряване на глобалния енергиен преход. В дебата ще бъде засегната и ролята на атомните технологии за развитието на арктическата навигация.

В рамките на климатичния диалог се предвиждат и панелни дискусии с представители от Корпоративната Академия на „Росатом“ и участници от Младежкия консултативен съвет към корпорацията - Impact Team 2050.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg