EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Росатом пак готов за инвестиции в АЕЦ “Белене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Росатом пак готов за инвестиции в АЕЦ “Белене”

mail09:30 | 08.06.2010прегледи 821 коментарикоментари 0


Русия е готова да придобие дял в проекта за изграждане на  АЕЦ "Белене", заяви директорът на руската държавна корпорация Росатом Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Пред радио "Ехото на Москва" Кириенко припомни, че "предишното правителство на България дълго изгражда модел, при който 51 на сто от акциите (от АЕЦ "Белене") трябваше да останат за него". Новото правителство обаче заяви след изборите, че няма пари за 51 процента от акциите, добави той.    
Сергей Кириенко добави, че след това още един инвеститор - акционерното дружество от Северен Рейн-Вестфалия за производство на електроенергия RWE, което имаше намерение да купи 49 процента, също заяви, че "след като вие нямате пари за 51 процента, ние също ще почакаме".
"Сега новото правителство потвърди, че иска да реализира проекта", посочи Криенко.
"Ще продължим да изпълняваме задълженията си и приключваме направата на оборудването, а  правителството на България активно търси инвеститори", продължи директорът на Росатом. "Ние заявихме, че сме така уверени в този проект, че сме готови да участваме в него, тоест че също сме готови да купим някакъв дял в атомната електроцентрала, ако правителството на България поиска това", поясни Криенко. 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg