EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Росатом и Hermith GmbH ще произвеждат титан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Росатом и Hermith GmbH ще произвеждат титан

mail16:31 | 19.04.2019прегледи 894 коментарикоментари 0


Горивната компания на „Росатом“ -   ТВЕЛ и основният  европейски доставчик на титан Hermith GmbH (Германия) подписаха споразумение за сътрудничество в развитието на производството на титан и съвместно представяне на продукти както на европейските, така и на други перспективни пазари. На церемонията по подписването присъстваха генералният директор на държавната корпорация "Росатом" Алексей Лихачов и генералният директор на Източния комитет на германската икономика Михаел Хармс.

Споразумението предвижда съвместно производство на висококачествени продукти от титанови сплави за високотехнологични производства - авиационна, автомобилна и медицинска промишленост.  Конкретните планове предвиждат да се създаде съвместно предприятие за производство на монтажни елементи за авиацията, специални проводници за адитивно производство (производството на метални детайли чрез наслояване, известно още като 3D принтиране), сонотроди, елементи за окачване на автомобили, както и импланти и протези за приложение в медицината и здравеопазването.

Основание за подписването на документа е успешният опит на страните в съвместните доставки на европейския пазар на титанови продукти, произведени от Чепецския механичен завод, който се намира в Република Удмуртия на територията на Руската федерация. Спорзумението ще позволи на компаниите да преминат към по-задълбочено партньорство в производството, да интегрират своите технологични компетенции и да създадат разпределителен титанов клъстер с участието на предприятия от Русия и Германия.

„Стратегията на горивната компания ТВЕЛ е насочена към увеличаване на приходите от неядрени предприятия до 2030 г., като през 2018 г. те възлизат на над 13 млрд. рубли. Една от най-обещаващите области е металургията и по-специално производството на титанови продукти. От 2010 г. приходите от производство на титанови сплави са се увеличили повече от 10 пъти, а през следващите години нарастването им трябва да продължи в пъти, надхвърляйки 3 милиарда рубли в хоризонта на 2020 година. Очакваме сътрудничеството с компетентния европейски партньор Hermith GmbH да помогне на ТВЕЛ да разработи високотехнологични титанови продукти с максимална добавена стойност и да укрепи позициите ни на чуждестранните пазари“, каза Наталия Никипелова, президент на ТВЕЛ АД.

„Новото споразумение открива перспективи за създаването в Русия на авиационно - космически и адитивен клъстер, фокусиран върху пазарите на Западна Европа, САЩ и Канада ”, каза Алексей Рассказов, генерален директор на Hermith GmbH.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157