EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Родопите & Снимки от бедствието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Родопите & Снимки от бедствието

mail06:35 | 11.03.2015прегледи 2322 коментарикоментари 0


Роторни снегорини пробиват път в Родопите. Над 320 снегорини работят в момента по републиканската пътна мрежа, съобщава министър Лиляна Павлова в профила си във Фейсбук.

 

И днес възстановяването на електрозахранването за клиентите на EVN България в Югоизточна България продължава да зависи от осигуряване на достъп на екипите на дружеството до засегнатите от снега населени места за отстраняване на аварирали електропроводи в мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение и от възстановяване останали 5 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в мрежата му „високо“ напрежение. Това се посочва в съобщение на EVN България до EconomyNеws.bg.
Счупен железорешетъчен стълб в област Смолян.

Прогнозата за днес е възстановяване на снабдяването за голяма част от клиентите в общините Велинград, Ракитово, Мадан, Рудозем, Баните, Неделино, Ардино. Възстановено беше захранването за Сърница, Доспат и Лъки, като в последната приоритет остава електрозахранването за село Манастир. Екипите работят също и по отстраняване на аварии в общините Кирково.

В област Хасково възстановителните усилия са насочени към електропровод, захранващ села в района на хасковски Минерални Бани, където има множество счупени стълбове и паднали проводници. В област Пловдив дейността на компанията е съсредоточена в района на вилна зона Бяла черква в община Родопи, както и за с. Нареченски бани, с. Бачково.В дружеството продължава да действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Навсякъде екипите на EVN България работят в координация с колегите от ЕСО и във взаимодействие с местната и централна власт и националния координационен център. Благодарение на това взаимодействие стана възможно и облитането с хеликоптер на проблемни зони от мрежите на ЕСО и EVN България в следобедните часове на 09.03.2015 г., което подпомогна ефективното насочване на екипи.

Аварийните екипи на EVN България работят с допълнен състав от техници от други райони, които оказват съдействие при отстраняване на повредите. На разположение са общо 158 аварийни екипа. Към момента са установени общо 130 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.


Авариен екип на EVN България възстановява с помощта на лодка паднал електропровод във водите на язовир „Мандра“ в района на Хасково.

 

 

снимки: страницата на министър Лиляна Павлова във Фейсбук, EVN


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972