EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Роботи и холограми в туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роботи и холограми в туризма

mail08:35 | 01.12.2018прегледи 833 коментарикоментари 0


Роботи и холограми вече навлизат в туристическия бранш, каза председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев преди откриването на изложението "Турекспо" в крайморския град. На форума се представят близо 100 компании от цялата страна.

Навлизането на роботи в сектора в никакъв случай не означава, че те ще изместят хората, посочи Косев. Той уточни, че у нас все още технологиите са слабо застъпени и се очаква през следващата година в Бургаско да бъде внедрен първият полуробот, който ще отговаря на въпроси на гостите на хотела и ще им изготвя различни оферти. 

Виртуалната реалност е бъдещето и на туристическия сектор, допълни Михаел Върбанов от Шумен, който е сред участниците в изложението. По думите му тя дава възможност на туристите да "видят" предварително мястото, което искат да посетят или хотела, в който смятат да отседнат. Според Върбанов 3D-технологиите дават невероятни възможности и на музеите и на историческите паметници. 

Павлин Косев каза още, че във Варна има ръст от близо 13 процента на фирмените коледни тържества в сравнение с минала зима. По думите му в града идват да празнуват и много компании от други градове на страната. Косев допълни, че традиционно по Коледа Варна е предпочитана дестинация от румънските туристи. За Нова година освен тях, в града ще празнуват и много гости от Турция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg