EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Роботи и дронове на Техническия панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роботи и дронове на Техническия панаир

mail13:44 | 06.07.2016прегледи 760 коментарикоментари 0


С  хитова експозиция от роботи и състезание с дронове стартира новата изложба в рамките на Международния технически панаир. “Робохайтех“ ще представи индустриални, мобилни и домашни роботи и тяхното приложение в промишлеността, бита и обучението. Десетки варианти за използване на дронове ще бъдат показани на демонстрации по време на деловия форум, който ще се проведе от 26 септември до 01 октомври 2016 година.

„Робохайтех“ разширява браншовата панорама на Международния технически панаир, за да даде възможност за изява на един модерен сектор от икономиката.  Използването на роботи нараства ежедневно и тази тенденция се засилва. 31 милиона „умни машини“ на стойност 18.9 милиарда щатски долара ще бъдат продадени в света през периода 2014-2017 г., сочат прогнозите. Автоматизацията е едно от глобалните предизвикателства в момента, изтъкнаха участниците в Световния икономически форум в Давос. Роботиката стана основен приоритет и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България, приета през 2015 г.

Показването на иновации от последно поколение е основен акцент на Международния технически панаир, затова през последните две години роботиката заемаше все по-голяма място в него.

През 2014 г. беше включено събитието „Рестарт на българската икономика  чрез роботизация“, за да подскаже идеи за този бизнес, който някога е бил добре развит у нас, а днес отново връща позициите си. Тогава  за първи път беше организирано и шоу с роботи. Роботизирана система за ин витро оплождане, създадена от български учен, бе една от световните новости.

 Над 25 промишлени и битови робота впечатлиха посетителите на изложбата „Машиностроене“ през миналата година. Сред експонатите бяха машините  за почистване, за миене на прозорци,  за косене и за събиране на голф топки, имаше и техника за промишлени дейности. Интересът  и на изложителите, и на посетителите специалисти беше много голям. Роботиката е ниша, която Международен панаир Пловдив смята да развива активно, заяви тогава председателят на Съвета на директорите д-р Иван Соколов.

 Така се стигна до създаването на „Робохайтех“.  В изложбата ще участват производители и търговци на индустриални, мобилни, военни, домашни, медицински, учебни, автономни и хуманоидни роботи, на роботи за игри и развлечения, на автоматизирани системи и елементи за тях. Ще бъдат представени изследвания, разработки и методи за обучение на специалисти.

 Изложителите  ще демонстрират най-високи технологични постижения, наред с останалите участници в ЕСЕН 2016.  Деловият форум е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа и събира компании лидери в областите: електроника, електротехника, енергетика, екология, машиностроене, строителство, управление на водите, информационни технологии, химическа и минна промишленост, транспорт и автосервизно оборудване, автомобилостроене.  Очакват се близо 40 000 посетители от България и Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163