EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Робот тества банкомати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Робот тества банкомати

mail18:03 | 08.08.2019прегледи 2431 коментарикоментари 0


YuMi®, революционният индустриален робот на АББ, който разполага с прецизността да се справя и с най-сложните задачи с безупречна точност, и гъвкавостта да работи безопасно рамо до рамо с хората в завода на бъдещето, добавя нова работна позиция в своето портфолио: Тестер на банкомати.

За да гарантират безопасни и сигурни финансови транзакции, поддържайки най-новите технологии в сигурността, банкоматите обикновено получават софтуерни актуализации на всеки шест месеца. Преди един нов код да бъде пуснат в употреба обаче, той трябва да премине щателно и многократно тестване, за да се гарантира, че отговаря на стриктните глобални и местни спецификации за надеждност, използваемост и сигурност. Това тестване традиционно се провежда ръчно, което изисква от хората да прекарват стотици часове пред банкоматите, с голям риск от човешка грешка.

Сега, след като YuMi® се заема с тази задача, скоростта и надеждността на тестването на софтуера на банкоматите се повишава драстично. Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix AG възложи на робота да автоматизира тестването на банкоматите на Diebold Nixdorf. Софтуерът за тестова среда на Abrantix инструктира робота YuMi® да тества често извършвани операции на банкомат, като например вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на пари - също като човек.

Прототипният двурък YuMi® за софтуерно тестване, разработен в глобалната централа на Abrantix в Цюрих, Швейцария, променя из основи процесите за хората, тестващи софтуери на банкомати. Тестването, което той извършва, е толкова изчерпателно, че YuMi® е програмиран нарочно да прави подобни на човешки грешки като например вкарване на банкноти, захванати с кламер - за да се гарантира, че софтуерът може да се справи с най-различни проблеми.

През деня програмистите създават нови функции на софтуера за банкомати, които след това биват тествани автоматично от робота YuMi® през нощта. Обратната връзка се проверява на следващия ден, което освобождава време на тестващите да извършват още полезни задачи.

YuMi® бе проектиран първоначално за операции по сглобяване на малки части. Нарича се колаборативен робот - за краткост “кобот” - тъй като позволява на производителите да проектират гъвкави производствени процеси, които са ориентирани към днешните пазари. Неуморната способност на YuMi® да се справя с прецизни, повторяеми операции, които могат да бъдат замърсяващи, монотонни и опасни, освобождава работещите хора да се фокусират върху по-смислени, специализирани и интелигентни задачи.

YuMi® е доказал своята универсалност и в извънзаводска обстановка - подреждайки успешно кубчето на Рубик и готвейки суши. Той дори дирижира цял симфоничен оркестър през 2017 г. по време на представление на живо в Пиза, Италия, с прочутия тенор Андреа Бочели.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg