EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Р.Кънев:Екипът на КЗК ще бъде сменен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Р.Кънев:Екипът на КЗК ще бъде сменен

mail10:35 | 27.08.2015прегледи 1544 коментарикоментари 0


Съставът на КЗК е определен от ДПС и трябва да се смени. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и подчерта, че през следващите 2-3 месеца парламентът, Реформаторският блок и цялото управляващо мнозинство трябва да опровергаят твърдението, че ДПС участва във властта. Това минава през законодателни решения и през гласувания за изборни органи в парламента, които предстоят, много важни.
Кънев даде за пример Комисията за защита на конкуренцията, като изтъкна, че мандатът на сегашните членове изтича скоро и тогава ще се направи промяната. Според него важният въпрос, който чака отговор е, дали правителството има силата да изгради модерни институции, чрез които държавата да работи.
Въпросът е има ли монопол – в пресата, в енергетиката, в горивата, и има ли антимонополен орган, който да се бори с това? В продължение на 12 години отговорът бе – не, няма такъв орган! За никой в България не е тайна, че целият сегашен състав начело с председателя за три мандата е продуциран от ДПС в продължение на 12 години. Десетки хиляди български предприемачи – средни и дребни, са се блъскали в комисията, за да установят, че има фирми, които винаги печелят там, категоричен беше Кънев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg