EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рискове пред търговията с венецуелско злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рискове пред търговията с венецуелско злато

mail11:40 | 22.02.2019прегледи 782 коментарикоментари 0


Правителството на Венецуела трябва да бъде внимателно с операциите със злато, такива действия сега нямат публичен характер. Това заяви в интервю за ТАСС съветникът на ръководството на венецуелската централна банка и бивш посланик в Русия (2003-2005 г.) Карлос Мендоса Потеля.

"В общи линии може да се каже, че тези операции обикновено не се провеждат публично, още повече сега, предвид обстановката във Венецуела и международното й обкръжение", отбеляза икономистът. 

По думите му, правителството се опитва да изпраща някакви златни запаси в Русия, в Турция. В Турция е била изпратена партида злато за преработката му от руда в кюлчета. Засега не е ясно дали са се върнали тези кюлчета във Венецуела или са останали там на съхранение, допълни той.

Според Карлос Мендоса Потеля в момента на Венецуела не й достигат инвестиции, за да увеличи добива на петрол и за преориентация на експортните доставки. Той отбеляза, че дискусиите за денационализация на петролната промишленост противоречат на националните закони, според които недрата на страната принадлежат на народа.

Мендоса припомни, че САЩ са основен купувач на петрол и следователно сега венецуелските доставки би трябвало да се преориентират към други възможни пазари - Китай и Индия. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157