EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Римекс 1-Холдинг продадена на US фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Римекс 1-Холдинг продадена на US фирма

mail09:40 | 28.02.2012прегледи 1597 коментарикоментари 0


Американската компания Titan Machinery Inc. сключи споразумение за придобиване на мажоритарния дял от бизнеса на българската Римекс 1-Холдинг ЕАД. Сделката се осъществява посредством създаване на смесено Българо-Американско акционерно дружество Тitan Machinery Bulgaria, което ще наследи дейността на Римекс 1-Холдинг ЕАД. Мажоритарен акционер в новото дружество ще бъде Titan Machinery Inc, USA.
Румен Лазаров Президент на Римекс заяви: "Целта на създаването, на новото дружеството е разрастването на бизнеса, чрез внедряване на американския опит в земеделието, прилагането му в мениджмънта, продажбите и сервиза на селскостопанска техника."
Дейвид Мейер, председател на Съвета на Директорите и Изпълнителен Директор на Titan Machinery коментира:„След експанзията ни в Румъния това придобиване ще ни даде възможност да постигнем целите си за нашите операции в Източна Европа и допълнително да се възползваме от глобалната икономика на агробизнеса.”
България разполага с обширни и плодородни селскостопански площи и земеделието е важна част от националната икономика. Римекс работи за българското земеделие от 1990 г., а от 1992 г. до сега е официален представител на CASE IH в страната. За последната фискална година базите, включени в мрежата на Римекс, са генерирали приходи от около $ 37 милиона. Римекс ще продължи да бъде управлявана от сегашния си мениджърски екип, както и предишният собственик ще запази миноритарен дял в компанията.
Според Питър Кристиансън, президент на Titan Machinery и Главен оперативен директор през последните двадесет години екипът на Римекс е изградил силна мрежа от представителства, със стратегически локации в България, има развити отношения със земеделските производители в цялата страна. Идеята е тук да се приложи оперативният модел на Titan в търговските представителства в цялата страна.

Titan Machinery Inc. е учредено през 1980 г. със седалище в Уест Фарго, Северна Дакота и е мулти бизнес единица с развити и новопридобити представителства. Компанията притежава и управлява мрежа от търговски обекти, които предлагат пълно обслужване за селскостопанско и строително оборудване в САЩ и в Европа.

Фирма "Римекс" е създадена през 1990 г. със седалище София. Първоначалната й дейност е внос на резервни части за пътностроителни машини и минно оборудване. През 1992г. фирмата става официален представител на Case IH и дейсноста и се пренасочва към търговията със селскостопанска техника. Фирма "Римекс" е официален вносител на световно известни марки селскостопанска техника, като CASE IH, VADERSTAD, SALFORD, KVERNELAND, TECNOMA, MERLO и др. Повече от 20 години, водеща цел на "Римекс" е предлагането на прогресивни и иновативни технологии за българското земеделие. "Римекс 1 – Холдинг" ЕАД разполага с изградена собствена мрежа от търговски и сервизни центрове в цялата страна: София, Ст. Загора, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Монтана, Червен бряг и Борован.

 

 


 


Тагове: Римекс, сделка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046