EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рим спасен от фалит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рим спасен от фалит

mail15:30 | 10.03.2014прегледи 1010 коментарикоментари 0


Италианското правителство издаде извънреден декрет за отпускане на финансиране на автобусите и влаковете в Рим, като така градът бе спасен от фалит и отпадъците се събират, а общинските служби работят, предаде Асошиейтед прес. Ден, след като кметът Иняцио Марино предупреди, че има опасност италианската столица да фалира, кабинетът на премиера Матео Ренци подкрепи освобождаването на средства, за да заобиколи възникване на политическа безизходица в парламента. Средствата са от постъпления от римските данъкоплатци, които италианското правителство периодично трябва да отпуска на столицата. Марино беше предупредил, че без тези пари градските автобуси няма да имат газ идната седмица, отпадъците ще се трупат, а детските градини ще бъдат принудени да останат затворени.
Миналата година Марино наследи от предишната управа затънала в дългове администрация, опетнена от скандали за корупция и  партийни назначения.

Рим остана без пари, защото се забави одобрението на специалния закон, който бе наречен "Спасението на Рим". Документът предвижда редица мерки по предотвратяване на фалит на града и оказване на финансова помощ от държавния бюджет. Заради многобройните протести на различни политически сили обаче законопроектът бе отхвърлен преди няколко седмици още при предишния кабинет на Енрико Лета, припомня ИТАР-ТАСС. Марино припомни, че неотдавна Рим пострада от наводнение и за отстраняване на последиците са били похарчени и последните налични средства. Дупката в градския бюджет се е появила в резултат на неграмотното управление на предишната управа, когато са се натрупали множество проблеми.

 


Тагове: Рим, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg