EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Рила дестинация" - 600 млн.евро инвестиция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Рила дестинация" - 600 млн.евро инвестиция

mail08:30 | 29.01.2013прегледи 1499 коментарикоментари 0


Екип от френски специалисти планира да проектира световен курорт между град Сапарева баня и най-голямото самоковско село Говедарци, съобщава samokov365.com. Проектът „Рила-дестинация" планира огромни инвестиции за около 600 милиона евро. Курортът ще обхване площ от 5500 хектара земя /държавна, общинска и частна собственост/. Обектите ще бъдат с категория от 3 до 5 звезди. Движението на автомобили ще бъде ограничено.

Ще се построят голф игрища, обекти за спа туризъм и други, така че да могат да се развиват над 80 вида дейности. "Рила дестинация" ще гарантира над 7000 нови работни места и допълнителна заетост в сферата на селското стопанство. Очакваният годишен оборот е 200 млн. евро.
Разработката е дело на специалисти от: Cluster Montagn – обединение на най-големите 90 френски компании в областта на планинския туризъм, с милиарди евро годишен оборот; PGI Management /”Пи Джи Ай мениджмънт”/ – собственик и оператор на планински курорти; MDP Consulting /”Ем Ди Пи консултинг”/ – фирма, занимаваща се с териториално планиране; „Accor Group” – хотелски оператор № 1 в Европа; фирма „Markan” като главен изпълнител на строителството.
Сега екипът по проекта очаква официална подкрепа от управите на двете съседни общини. След това ще бъде представен и пред ръководствата на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството и на земеделието и горите, съобщава БНР.
Туристическият проект предвижда да е уникален за нашата страна и да предлага качествени услуги на достъпни цени за около 250 хиляди туристи.
Бъдещият курорт ще разполага с 83 писти с дължина 155 км и с 27 лифта./
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg