EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Решителен обрат в бизнес-настроенията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Решителен обрат в бизнес-настроенията

mail19:56 | 24.08.2009прегледи 402 коментарикоментари 0


Британското бизнес доверие се е увеличило за периода май-август до най-високото си равнище от две години, което показва, че скоро икономиката може отново да започне да расте. Това съобщи днес Институтът на експерт-счетоводителите в Англия и Уелс, цитиран от Асошиейтед прес.
Бизнес обществеността в страната е по-скоро оптимистично, а не песимистично  настроена, за първи път от аналогичния период през 2007 година - преди Великобритания да навлезе в рецесия заради световната финансова криза, сочи докладът на института.
Институтът информира, че това е най-решителният обрат от началото на изготвянето на изследването през 2003 година.
Данните "предполагат, че рецесията във Великобритания е към края си", посочи в комюнике главният изпълнителен директор на института Майкъл Иза. Той заяви, че организацията изразява предпазлив оптимизъм за перспективите за възстановяване на британската икономика.
Институтът прогнозира, че икономиката на Великобритания ще се разрасне през следващото тримесечие, обяснявайки, че нивата на складовите наличности са ниски, доверието във финансовите пазари се възстановява и все по-голям брой компании предвиждат увеличаване на оборота и печалбите си.
Данните на Института са получени въз основа на телефонни интервюта с над 1000 души, активни в сферата на британския бизнес, проведени между 13 май и 3 август, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg