EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Решения на МС: Пари за ДФЗ и паметник на Ботев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Решения на МС: Пари за ДФЗ и паметник на Ботев

mail16:02 | 12.02.2016прегледи 1156 коментарикоментари 0


Правителството одобри 50 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“. Със средствата ще се финансират разходи за ДДС по завършени проекти на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2014. Разходите за ДДС на общините бенефициенти по тези програми са недопустим разход за финансиране с европейски средства и затова се финансират от националния бюджет.

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Карлово за 2016 г.в размер на 300 000 лева. Средствата са разчетени за ремонт на мемориалния комплекс „Христо Ботев“ в Калофер, с което ще се съхрани паметник с национално значение.

Мемориалният комплекс е построен преди повече от 30 години, от тогава не е ремонтиран и се руши. Големи гранитни блокове в основата на монумента са разместени и съществува опасност от инциденти. По същата причина необходимост от ремонт има и шадравана към комплекса. През 2016 г. предстои отбелязване на 140-годишнината от смъртта на Христо Ботев и с извършването на ремонта на комплекса жителите на Калофер ще посрещат гости от страната и чужбина в града, който ще стане по-привлекателна културна, историческа и туристическа дестинация. Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg