EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ретро пресконференция Орешарски-Станишев-Местан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ретро пресконференция Орешарски-Станишев-Местан

mail06:45 | 11.03.2014прегледи 1345 коментарикоментари 0


Национална среща с медиите или "Открито управление"  се проведе в НДК. На страницата на Министерски съвет бе посочен линк, на който пресконференцията можеше да бъде гледана в реално време в интернет. Националните радио и телевизия също предаваха пряко, както и някои частни медии. Акредитирани бяха повече от 200 журналисти, като по стара соц традиция тук бяха най-вече главни редактори и ... собственици на медии! В срещата участваха и лидерите на партиите, подкрепящи правителството – председателят на БСП Сергей Станишев и този на ДПС Лютви Местан, които отговоряха на малкото на брой въпроси в монологична форма. Тук бе и премиерът Орешарски, а водещ на официалното събитие бе началникът на кабинета на Орешарски Мария Дивизиева.

Събитието напомня формата на голямата пресконференция, която Владимир Путин даде след завръщането си на президентския пост. Срещата на руския президент с журналистите в края на 2012 г. не се проведе в Кремъл, а в Центъра за международна търговия. Путин отговари на 81 журналистически въпроса в продължение на 4 часа и 33 минути. Участваха 1226 журналисти.

Този подход бе прилаган и от покойния венецуелски президент Уго Чавес, чийто популистки речи продължаваха по 4-5 часа и бяха излъчвани по всички телевизии и радиостанции. Преди да остарее необратимо, този режим на работа и общуване с медии и граждани прилагаше и главатаря на кубинската революция Фидел Кастро.

Коментар

Празконференция

Иво Инджев, ivo.bg

Безсмъртната рецензия на Бърнард Шоу, обобщила в думата „защо” един напразно ( според него) състоял се театрален спектакъл в Лондон, днес намери своето българско покритие.

В София се състоя т.н. пресконференция на управляващия партийно-експортен ( за целите на Путин) триумвират Станишев, Местан и Орешарски.

При бащицата Путин поне всяка година на подобни говорилни в Москва се намира по някоя луда глава да му противоречи. У нас преклонената главица дори и това не прави.

Гледахме по телевизора един голям праз(ник) на празнословието и манифестацията на тъжната като резултат весела идилия на тоз симбиоз между укротените ни медии и опърничавите властници в в България!

 колаж: EconomyNews.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg