EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ресор „Туризъм” от днес работи от Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ресор „Туризъм” от днес работи от Пловдив

mail09:45 | 03.09.2012прегледи 311 коментарикоментари 0


От преместването на ресор "Туризъм" в Пловдив ще спечели не само градът, но и цяла България. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който провери работата на администрацията в първия работен ден след преместването. Той припомни, че от следващата година с част от концесионните възнаграждения ще се финансира развитието на културния туризъм. Така ресорът ще получи допълнителни средства, което ще улесни реализацията на стратегията за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация с развитие на специализирани форми на туризъм.

Работата на туристическите дирекции от МИЕТ в града под тепетата върви нормално, установи проверката на министър Добрев. Рано сутринта на 3 септември в деловодството е получена и първата преписка – искане за категоризация на туристически обект.

Администрацията на ресор "Туризъм" е първата, която започва работа извън столицата в изпълнение на правителствената програма за децентрализация. От 1 септември 16 души от дирекциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма" вече работят в Пловдив. След проведен конкурс двама души от Пловдив ще започнат работа от 10 септември в дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма". Обявени са нови конкурсни процедури за шест вакантни длъжности в дирекция "Туристическа политика", за които кандидатстват повече от 600 души. По думите на министър Добрев големият интерес е гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Разходите на МИЕТ за преместване на служителите възлизат на 102 хил. лева – за доставка на комуникационно и сървърно оборудване, офис мебели, телефонна централа, охрана и други. Ремонтът на административната сграда, както и на апартаментите, в които са настанени служителите от ресор "Туризъм", са за сметка на общината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg