EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Реновирано Отделение по реанимация в "Пирогов"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реновирано Отделение по реанимация в "Пирогов"

mail12:31 | 14.12.2015прегледи 1956 коментарикоментари 0


Днес бе открито реновираното Отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Ето какво написа в профила си във Фейсбук премиера Борисов по този повод:

„….проектът беше замразен две години, през което време хората се лекуваха в ужасни условия. Щастлив съм, че днес със здравния министър Петър Москов го открихме, защото тук идват пострадалите от най-тежките катастрофи, падания и инциденти. Всичко бе направено според исканията на докторите и работещите тук, които споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа. Мястото е оборудвано с най-съвременна апаратура. През последната година в сферата на здравеопазването сме работили по осъществяването именно на такива проекти. Чух за вота на недоверие, който от БСП готвят, и съм убеден, че няма да мине, защото се направиха доста неща за този сектор, сред които и намалянето на дефицита на НЗОК от 400 млн. лева през миналата година до под 10 млн. лева през настоящата. Сиреч това са 390 млн. лева, които по някакъв начин са били харчени. Затова правителството ще продължава да работи и да осъществява реформата в системата на здравеопазването.”

Здравният министър Петър Москов посочи, че има 1,5 млн. лв. инвестирани в модерно оборудване и инфраструктура на реанимацията на „Пирогов“. Той обясни, че след като са обновени всичките операционни зали на детската хирургия, предстоят в следващата година строителните работи по европрограмата за модернизация за спешната ни помощ и за цялото спешно приемно отделение и шоковата зала. „Искрено се надявам, че това са добри неща. Те се случват и заради това, че РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение и са влезли в управлението. Пак казвам това нещо беше замразено за 2 години, какво е коствало да се размрази и да се осигури финансирането, това е отделен въпрос“, добави Москов.

Веднага след Нова година БСП внася вот на недоверие към кабинета, обяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова пред БНР. Тя обясни, че досега левицата не могла да го направи, защото гласове не са били достатъчни. „Но сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазване и ще видим дали те са такива, или всичко е цирк”, каза Нинова.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4259