EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рено тества автомобили в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рено тества автомобили в Румъния

mail09:15 | 16.09.2010прегледи 828 коментарикоментари 0


Автомобилостроителната група Рено откри днес в присъствието на румънския президент Траян Бъсеску технологичен център в град Титу, Южна Румъния, който е единственият център за тестване на автомобили в Централна и Източна Европа, предаде Аджерпрес.
Работите по технологичния център в Титу започнаха през 2008 г., а откриването му стана близо година по-късно от предвиденото заради проблеми с финансирането по време на кризата.
"Титу ще играе важна роля в цялата инженерна система на Рено и ще ни позволи да развиваме платформата Логан.
Центърът разполага с цялата необходима инфраструктура и се намира близо до Питещ (където се намира фабриката на Дачия) и Букурещ", заяви директорът по производството на Групата Рено Патрик Пелата.
Той добави, че компанията разчита на подкрепата на румънската държава за подобряване на пътната и морската инфраструктура.
"Истинска гордост за работещите в групата Рено е да виждаме логото на Дачия върху над 1,4 милиона автомобила, продадени в Европа, Северна Африка и Близкия изток от 2004 г. досега", добави той.
В центъра работят над 2200 специалисти, които проектират основно двигатели и скоростни кутии за превозни средства от гамата Логан.
За тестването на автомобилите центърът разполага с 10 типа работни писти с обща дължина над 32 километра, които възпроизвеждат условията на реалния трафик.
Румънският президент Траян Бъсеску заяви на откриването на центъра, че Румъния е един от "важните играчи" на автомобилния пазар и добави, че решението за приватизация на фабриката на Дачия е едно от най-добрите решения на
правителствата след 1989 г.
Фабриката на Дачия в Питещ бе купена от Рено през 1999 г.
Бъсеску благодари на заводите Дачия-Рено, че са му предложили единствения автомобил от модела Дъстър в червен цвят и се пошегува, че разрешава на производителя да използва този цвят и при други поръчки.
Дачия представи официално джипа Дъстър на автомобилния салон в Женева през март, а президентът Бъсеску беше първият клиент, който се сдоби с автомобил от новия модел.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg