EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Рено с много добри приходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рено с много добри приходи

mail17:38 | 19.02.2018прегледи 11324 коментарикоментари 0


Френският автомобилен гигант Renault обяви, че през 2017-а година е постигнал много силни финансови резултати, отчитайки рекордни нетни печалби и продажби, съобщава агенция Франс прес. Нетната печалба нарасна само в рамките на изминалата година с цели 50%, достигайки рекордните 5,11 млрд. евро спрямо печалба за 3,42 млрд. евро през 2016-а година. В същото време приходите от продажби на Renault се увеличиха с 15% до 58,77 млрд. евро, като компанията отчете ръст на продажбите на автомобили с 8,5% до 3,76 милиона превозни средства. 2017-а беше още една рекордна година за компанията Renault, посочи изпълнителният директор Карлос Гон в официалното изявление на компанията. Търговските и финансовите резултати са резултат от нашата стратегия, развита през последните години, и в резултат на усилията на всички служители на групировката, допълни той.

Фран прес напомня, че бордът на директорите на Renault подкрепи Карлос Гон за нов четиригодишен мандат, начело на компанията. Роденият в Бразилия французин от ливански произход пое ръководството на Renault през 2005-а година, след като през 1999-а година той успя да спаси от фалит друг автомобилен гигант като Nissan. Той си спечели псевдонима Le Cost Killer (убиец по отношение на правените икономии) поради неговата агресивна политика на преструктуриране, като под негово ръководство целият съюз между компаниите Renault, Nissan и Mitsubishi успя да оглави през миналата година класацията на най-продаваните автомобили по целия свят, след като успя да продаде общо 10,6 милиона моторни превозни средства.

Трябва да се има предвид, че делът на Renault в Nissan допринесе до голям степен за силните финансови резултати през 2017-а година, формирайки 2,79 млрд. евро от печалбата на френския автомобилен гигант. Според директорът на компанията, 1,02 млрд. евро от тези печалби са били благодарение на данъчната реформа на САЩ. Във връзка със силните финансови резултат, от Renault обявиха, че ще предложат повишаване на раздавания от компанията дивидент до 3,55 евро за една акция спрямо 3,15 евро през миналата година.


Тагове: Рено, приходи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg