EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонът на АЕЦ "Козлодуй" все по-бавен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонът на АЕЦ "Козлодуй" все по-бавен

mail16:56 | 20.10.2010прегледи 592 коментарикоментари 0


"Руската страна е готова да достави необходимото оборудване за подновяване на работата на 6-ти енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" в най-кратки срокове", обяви държавната корпорация "Росатом" в
съобщение за пресата.
Генералният директор на "Росатом" Сергей Кириенко е наредил доставките да бъдат извършени още тази седмица /до 25 октомври/. Ръководството на корпорацията успя да убеди Федералната служба за технически и експортен контрол на Русия да издаде лиценз за износ на оборудването за българския партньор едно денонощие /вместо за нормативния срок за оформяне на такива документи, който е един месец/.
Това означава, че монтажът на оборудването, произведено от компанията "Хидропрес" в състава на корпорация "Росатом" може да започне още в понеделник, 25 октомври.
Според оценки на специалисти монтажът на защитните тръби ще отнеме една седмица, което означава, че при благоприятно развитие на събитията технологичните операции могат да бъдат завършени в началото на ноември.
В момента по нареждане на Сергей Кириенко се организира доставката на защитните тръби със самолет. Това би могло да съкрати технологичното време с още три дни, посочва в съобщението си "Росатом".

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159